ERDOĞAN BRÜKSEL BELEDİYE BAŞKANI NATO ADINA KONUŞACAK BİRİSİ DEĞİL

“BRÜKSEL BELEDİYE BAŞKANI NATO ADINA KONUŞACAK BİRİSİ DEĞİL”

Çin ve ABD ziyaretlerinin ardından NATO Liderler Zirvesi için Brüksel’e gideceği hatırlatılarak, “Brüksel Belediye Başkanının ‘Erdoğan yanlısı gösterilere izin vermeyeceğiz’ şeklinde bir açıklaması oldu. Brüksel’de daha önceden PKK yanlılarının eylemler yaptıklarını da biliyoruz.

 

Nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna verdiği cevapta, “Brüksel Belediye Başkanı, NATO’nun bir mensubu değil ve NATO adına konuşacak birisi de değil, o kendi işine baksın. Yani Brüksel sokaklarını nasıl temizleyeceğini düşünsün, ona göre ne gibi adımlar atılacak onları düşünsün” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

 

 “Bıraksın da bu işleri üst düzeydeki, yani Belçika’nın NATO’daki temsilini üstlenen kişiler konuşsun. Ben kalkıp da şu anda ne Brüksel Belediyesini ziyarete gidiyordum, ne de bu noktada Brüksel’deki Belçika yetkililerini ziyarete gidiyorum. Ben NATO’daki yapılacak bir zirveye katılacağım, olay budur. Ha gücü şuna yetiyorsa, ‘Ben NATO Zirvesine de Erdoğan’ı sokmam’ diyorsa, buna gücü Belçika yetkililerinin yetiyorsa çıksınlar bunu açıklasınlar. Ben zirveye gidiyorum, zırvaya değil. Dolayısıyla da atacağımız adımın nerelere tekabül ettiğini de gayet iyi biliriz. Bunlarınki zırvalama, başka bir şey değil. Biz görevimizi yaparız. Ve NATO Zirvesinde de A’dan Z’ye bütün bu olanların hepsi zaten orada gündeme gelecek. NATO niçin var? Bunları hep konuşacağız. Eğer NATO terörle mücadelede de bir rol almayacaksa niye var, bunları da konuşacağız, bunların hepsini dile getireceğiz. Ve dünyanın değişik yerlerinde NATO’nun bütün bu terörle mücadelelerde nasıl rol aldığını da gayet iyi biliyoruz örnekleriyle, inşallah bunların da gereğini yaparız.”